Viivi Huuska

Ohjaaja, valokuvaaja

Viivi Huuska on ainutlaatuinen tekijä, josta on tullut viime vuosien aikana suomalaisen musiikkibisneksen uusi supertekijä ja nyt hän on näyttänyt osaamistaan myös mainonnan puolella.

Huuskan yksi viimeisimmistä teoksista on Vesalan musiikkivideo, Mul ei oo lapsuudensankarii. Tämän lisäksi Huuska on ohjannut useita mainoksia Stockwomann-brändifilmi toteutettu yhdessä Stockmannin kanssa, hänen depyytti mainosohjausteoksensa Kalevala korun, Kesyttämöntä kauneutta -brändifilmi keräsi suurta suosiota mediassa, yli 700 000 katselukertaa sekä voitti kultaisen palkinnon Vuoden Huiput -mainosgaalassa.

Huuska on kiinnitetty ruotsalais-amerikkalaiseen elokuvatuotantoyhtiö Diktatoriin (www.diktator.tv).

Taustaltaan Huuska on valokuvaaja. Hän on ottanut valokuvia esimerkiksi Paula Vesalasta, Sannista, Paperi T:stä, Sini Sabotagesta, Pete Parkkosesta, Michael Monroesta ja Almasta.

Huuskan kuvissa ja videoissa on vankkumattoman tunnistettava tyyli. Kuvaston tunteen vapaa ilmaisu, ihmisyyden havainnointi ja pinnan alla kelluva haavoittuvaisuus ovat poikkeuksetta luettavissa teoksissa.

Hän on ohjannut 16 musiikkivideota, käsitellen toistuvasti hänelle tärkeitä teemoja. Videot ovat herättäneet todella suurta keskustelua mediassa. Musiikkivideoita, joissa Huuska on ollut mukana on katsottu Youtubessa yli 24 milj. kertaa.